Health & mind

5 haartrends die wereldwijd populair zijn in 2022

Ons haar heeft de afgelopen jaren veel meegemaakt. Veel kappers en salons moesten noodgedwongen hun deuren sluiten tijdens de pandemie, waardoor mensen massaal zelf aan de slag gingen. Soms ging het goed, soms was het minder geslaagd. In 2020 probeerden we onze knipbeurt uit te stellen en het model zo lang mogelijk nog enigszins toonbaar te houden, in 2021 maakten veel mensen een inhaalslag en nu in 2022 is het weer business as usual. Maar hoe stylen we ons haar dan? Wat zijn de trends en welke modellen zien we graag? Je leest het hier.

1. Comeback van volume

Het is echt geen verrassing dat grote, glanzende blow-outs dit jaar een enorme comeback maken. Op een of andere manier beginnen we allemaal weer behoefte te krijgen aan super-de-luxe, glanzend, opgeblazen haar. We hebben het dan over groot, veerkrachtig volume in de stijl van een supermodel uit de jaren 90. Perfect in model geföhnd. Ook krullen doen het altijd goed voor een volumineus kapsel.

2. De mix

Een iets langere pixie snit ziet er eigenlijk altijd moeiteloos chic uit. Het is iets gewaagder dan de shag uit 2021, maar nog steeds goed draagbaar voor veel mensen en gezichtsvormen. Je kunt deze look makkelijk en snel aanpassen.

Het belangrijkste voor dit model is textuur. Je brengt het in model met schuimversteviging bij de haaraanzet of eventueel wax op de uiteinden voor een meer edgy look.

3. De Franse Bob

Vooral golvende en gekrulde stijlen lenen zich erg goed voor Franse bob. Logisch dus dat we dit ook in 2022 nog altijd veel in het straatbeeld zien. De boblijn heeft een meer ingetogen en klassiek karakter. Eigenlijk bestaat er niet zoiets als een slechte bob. En waarschijnlijk blijven ze ook nog jaren bestaan.

Gebruik een lichtgewicht styling schuim om volume en textuur te geven. Het is belangrijk om dit goed bij de wortels aan te brengen zodat het haar niet zwaar wordt.

4. Blond uit de jaren 70

Na saaie jaren van lockdowns zijn we tegenwoordig meer op zoek naar een dramatische verandering. En de haartrends uit de jaren 70 bieden dat precies. Vooral als het gaat om bleek en kleur. Denk bijvoorbeeld aan honingkleurige blonde tinten tegen gelaagd haar met veel volume en een schokkerige pony. De kleur is meestal licht romig met zachte lichtbruine tinten.

Om gebleekte lokken gezond en breukvrij mogelijk te houden, gebruik je het best dunne zijden scrunchies. Dikke haarbanden of andere elastieken kunnen het haar te gemakkelijk beschadigen.

En wil je nog een stap verder gaan, gebruik dan een zijden kussensloop. Ja, het is een investeringsaankoop, maar je wordt ’s ochtends beloond met minder kroezen en gebroken haren.

5. Resultaat met haartransplantatie

De trends en modellen zijn duidelijk. Maar wat nu als je weinig haar hebt, dan valt er natuurlijk ook niet zoveel te stylen. Gelukkig kun je daarom tegenwoordig heel goed terecht bij verschillende klinieken voor haartransplantatie Nederland. Zo heb je binnen een paar weken jouw droomkapsel alsnog.

Back to top button