Fit & gezond

Trends voor brillen 2022

Niets zo veranderlijk als het weer. Maar ook de mode is natuurlijk aan veranderingen onderhevig. Telkens weer nieuwe collecties, nieuwe trends. En dan wil je natuurlijk wel dat je bril daarbij past. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om je ogen laten laseren. Eerlijk is eerlijk dan kun je gewoon altijd goed zien. Maar dan mis je wel de charme van alle mooie brillentrends. We hebben er een paar op een rij gezet.

De klassieker

Een echte klassieker is de zogeheten cat-eye. Een stevig montuur, vaak in zwart uitgevoerd.  Het is één van de meest tijdloze brillentrends die bij vrijwel alle gezichten past, ongeacht de vorm. En als het gaat om de brillentrends voor 2022, zijn experts het erover eens dat dit een van de belangrijkste looks van dit jaar is.

Qua uitvoering zijn er veel mogelijkheden. Zo zijn er monturen in zwart schildpad, ingetogen lichtblauw, maar ook opvallend rood. Tip: let bij het kiezen van een bril goed op de breedte van gezicht. Wil je bijvoorbeeld breedte toevoegen aan het smallere bovenste deel van je gezicht, dan is een montuur met een sterke wenkbrauw lijn, zoals een kattenoog vorm, zeer geschikt.

Een cat-eye montuur past goed bij midi jurken en heeft deels een retro uitstraling. Maar je combineert de bril net zo gemakkelijk met je dagelijkse zakelijke outfit.

Dikke randen

Misschien had je bij brillen met een dik montuur vroeger de associatie bij boekenwurmen, tegenwoordig wordt dit type bril ook gedragen door grote beroemdheden en Hollywoodsterren.

Deze stijl heeft een opvallende en sterke uitstraling en is ideaal als je een beetje zelfvertrouwen nodig hebt. Bijvoorbeeld voor belangrijke werkdagen, vergaderingen en presentaties. Vind je een zwart montuur toch een beetje te hard, kies dan voor een lichte pasteltint.

Metaal of titanium

Tegenover de dikke monturen staan de monturen van metaal of titanium. Je zou ze draadmonturen kunnen noemen. Het is in ieder geval een delicate stijl, waarbij het montuur soms nauwelijks zichtbaar is. En al helemaal niet wanneer deze een  lichtmetalen kleur heeft zoals geel of roségoud. Je krijgt dat de illusie dat het gezicht bijna ‘naakt’ is.

Tip: Deze monturen zijn niet voor elk type glas geschikt. Doordat ze zo fragiel zijn, kunnen ze geen dikkere lenzen bevatten. Wanneer je dus varifocale of sterkere brillenglazen nodig hebt, moet je even een ander montuur zoeken.

Back to top button