Opvallend

Kleding dat je moet kopen voor je werk

Er zijn bepaalde beroepen waarvoor je speciale kleding aan moet doen als je aan het werk bent. Als je dus ergens gaat werken moet je Werkkleding kopen of krijg je dit van je werkgever. Vaak is de werkgever wel verantwoordelijk voor de bedrijfskleding maar er zijn dus ook beroepen waar je de kleding zelf van moet kopen. Ook kan het zijn dat je bijvoorbeeld borg moet betalen voor de kleding en als je uit dienst gaat dat je deze borg weer terug krijgt. Verder kan het ook zijn dat je niet echt werkkleding nodig hebt maar dat het bijvoorbeeld wel verplicht wordt om zwarte schoenen te dragen. In dit soort gevallen is het best gebruikelijk dat je wel zelf de schoenen moet betalen.

Beroepen waar je bedrijfskleding moet dragen

Als je er goed over nadenkt zijn er best wel veel beroepen waar er bedrijfskleding gedragen wordt. Er zijn natuurlijk ook bedrijven waar er eigenlijk van je verwacht wordt dat je bijvoorbeeld netjes gekleed bent maar er zijn ook echt veel beroepen waar je een soort uniform draagt. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan bij winkels waar je een bepaald bloesje aan moet trekken of bij restaurants. Ook bijvoorbeeld verkeersregelaars moeten bepaalde pakken aantrekken zodat mensen ze beter zien en bouwvakkers hebben eigenlijk altijd een oranje pak aan. Verder hebben tandartsen altijd wit aan net zoals schildersbedrijven. Daarnaast wordt er ook van je verwacht in de zorg dat je altijd in een zorgjas aan hebt. Er zijn ook beroepen waarbij het per bedrijf verschilt of je werkkleding hebt of niet. Je hebt bijvoorbeeld concierges of klussenmannen die altijd een overall aan hebben maar dit geldt niet voor iedere persoon in dit werkveld.

Het dragen van werkkleding voor de veiligheid

Er zijn ook beroepen waar de werkkleding echt gericht is op de veiligheid. Nu geldt dit natuurlijk ook wel voor beroepen als schilders omdat ze witte pakken aan hebben en ook vaak muren wit schilderen maar er zijn ook echt pakken waarbij de kleding noodzakelijk is. Dit is vooral het geval bij de brandweer waar er natuurlijk brandweerpakken worden gebruikt als werkkleding maar dit is wel echt nodig voor de veiligheid van de brandweermannen. Dit soort kleding wordt ook wel veiligheidskleding genoemd. Ook hebben verkeersregelaars echt de pakken nodig met vele felle kleuren omdat er anders ongelukken kunnen gebeuren. Waar het ook echt nodig is om werkkleding aan te hebben en waar het zelfs om leven en dood gaat is bij de politie. Ten eerste heeft de politie natuurlijk altijd een riem om met wapens wat natuurlijk zorgt dat ze zichzelf kunnen beschermen maar daarnaast hebben ze ook kogelvrije vesten. Zowel bij de brandweermannen met de brandweerpakken als bij de politie met de kogelvrije vesten geldt dat deze werkkleding niet altijd gedragen wordt. Als je als politie namelijk een hele dag op kantoor zit hoef je natuurlijk geen kogelvrije vesten te dragen. Dit is alleen nodig als er een gevaarlijke situatie is of kan ontstaan. Verder dragen brandweermannen natuurlijk ook geen brandweerpakken als dit niet noodzakelijk is.

Back to top button