Uit eten

Waarom is een kookeiland zo geliefd?

Een kookeiland is wel een iets luxer gedeelte van een keuken. Je hebt en de ruimte nodig en het budget om dit ook waar te maken. De reden waarom mensen graag een kookeiland willen is divers. Er zijn veel redenen waarom dit zo leuk is of zelfs handig. Wij vertellen je welke redenen dat zijn.

Een kookeiland, waarom?

Een kookeiland is een stukje midden in je keuken wat vol staat met aanrechten. De bedoeling is dus dat je een stukje keuken tegen de muur hebt en dan in het midden nog een stukje. Je kunt zelf kiezen of je bijvoorbeeld je kookplaat op het keukeneiland doet of bijvoorbeeld je wasbak. Alles kan wat jij wilt. Je moet zelf alleen even kijken wat jij ook echt fijn vindt.

Op zichzelf heeft een kookeiland een hele leuke uitstraling. Je kunt er bijvoorbeeld een fruitschaal op zetten of andere dingen die het net wat gezelliger maken. Een kookeiland staat in het midden dus centraal van de ruimte. Dit zorgt er daarom ook voor dat het opvalt. De schoonheid ervan is dus al een reden waarom mensen dit graag willen. Helaas is alleen niet elke keuken hiervoor geschikt.

Ook is een keukeneiland leuk omdat je vaak ook meer ruimte hebt. Je hebt namelijk aan beide kanten ruimte. Denk hierbij bijvoorbeeld aan meer keukenkastjes om dingen op te bergen, maar je kunt er ook barkrukken plaatsen en als eetruimte gebruiken. Misschien als je even afgezonderd wilt zijn of als je gezellig aan het koken bent en iemand komt erbij zitten.

Wat kun je met dat kookeiland?

Een kookeiland kan dus niet in elke keuken. Toch kan het vaak wel geplaatst worden omdat je ze ook kleiner kunt maken. Je kunt ze bij wijze van met vier aanrechten maken, maar ook met acht of zes. Het is dus wat jij zelf kiest. Van tevoren kun je iemand langs laten komen om de ruimte te bekijken en een schets te maken van de situatie met kookeiland. Hierdoor kunnen zij inschatten of het voor jou haalbaar is om een kookeiland te hebben.

Wat je op het keukeneiland plaatst is ook je eigen keus. Tegenwoordig heb je bijvoorbeeld afzuigkappen die in de kookplaat al verwerkt zitten. Hierdoor hoef je dus niet per se bij een muur te zitten die een afzuigkap heeft in de lucht. Ook een wasbak kun je hier plaatsen als je dat fijn vindt. Je kunt er zelfs voor kiezen om niks te plaatsen en het gewoon te gebruiken als open aanrecht om bijvoorbeeld groenten en vlees te snijden.

De kookeilanden zijn net als de rest in een keuken ook op maat te maken. Je kunt zelf kiezen welke kastjes, hoe groot en in welke vorm. Het uiterlijk ervan kun je ook kiezen. Als je geheel de keuken laat maken dan kun je ze gewoon in de stijl van de rest van de keuken maken. Je kunt in showrooms langsgaan en kijken wat zij hebben staan en wat eventueel de opties zijn.

 

Back to top button