Good vibes

Waarom zijn coaching opleidingen zo populair anno 2022

Als we kijken naar het aantal mensen dat een opleiding volgt tot coach, dan is dit de afgelopen jaren exponentieel toegenomen. Gemiddeld zijn er naar schatting tegenwoordig bijna 45.000 coaches actief in Nederland. Let wel, dit is het ingeschreven percentage. De kans dat het er stukken meer zijn, is dus vrij reëel. De reden waarom mensen coach willen worden is enorm verschillend. Om je een idee te geven met welke verschillende redenen mensen ervoor kiezen een ander te gaan coachen, hebben we een aantal van de meest voorkomende redenen voor je op een rijtje gezet.

Andere mensen willen helpen

Mensen die doen aan coaching van anderen, doen dit vaak omdat ze de ander willen helpen. Je hebt iets uit het verleden meegemaakt en je wilt anderen hierin een luisterend oor bieden. Daarnaast vind je het fijn om met mensen om te gaan en haal je voldoening uit het feit dat je mensen kunt helpen.

Het delen van ervaring

Een groot deel van de mensen die kiezen voor een opleiding tot coach, is omdat ze graag hun kennis en ervaringen willen delen. Dit kan op allerlei verschillende vlakken zijn. Eén van die vlakken is op financieel gebied. We zien namelijk vaak, dat mensen die het vroeger financieel moeilijk hebben gehad, andere mensen hier nu voor willen behoeden. Door deze mensen mee te nemen in hun coaching, zullen ze de ervaring vanuit het verleden met ze delen.

Ontwikkeling

Veel mensen raken op een bepaalde leeftijd vervreemd van zichzelf. Dit kan komen door eventuele situaties in het verleden, maar het kan ook gewoon zijn dat je het allemaal even niet meer weet. Doordat je tijdens de verschillende lessen en cursussen over coaching heel veel leert over jezelf. Is dit een goede manier om jezelf weer terug te kunnen vinden.

Conclusie

Zoals je ziet zijn de redenen waarom mensen kiezen voor het starten van een opleiding tot coaching nogal uiteenlopend. In de kern kiezen de meeste mensen voor het geven van coaching omdat ze graag iets willen delen met anderen. Om zo de ander te behoeden voor fouten die ze misschien zelf in het verleden ook hebben gemaakt.

Back to top button