Schoolspullen kopen voor de middelbare school

Als je naar de middelbare school gaat moet je voor het eerst echt schoolspullen kopen. Dit is heel erg leuk om te doen maar je moet wel goed weten wat je allemaal nodig hebt. Je wilt namelijk niet dat je nog spullen mist als je het schooljaar begint maar je wilt ook niet dat je veel te veel hebt gekocht. Dit hoeft niet alleen een struggle te zijn brugklassers maar kan ook iets zijn wat voor leerlingen uit andere jaren nog lastig vinden. Vaak worden er wel veel lijsten gemaakt met wat je allemaal moet kopen maar vaak zijn er toch weer dingen die jouw school anders doen. Daarom is het ook handig om de standaard dingen alvast te kopen maar ook nog even te wachten met spullen kopen waar je niet zeker van weet of je ze ook echt nodig hebt.

Spullen die je eigenlijk niet perse nodig hebt

Er zijn altijd schoolspullen die je school verplicht om te kopen maar die je daarna bijna nooit meer gebruikt. Daarom ga ik je ook vertellen wat deze dingen zijn zodat je deze producten zelf ook niet hoeft aan te schaffen. Dit kan natuurlijk voor iedere school anders zijn maar over het algemeen is dit wel hetzelfde voor iedere school. Ten eerste wordt er altijd verteld dat je woordenboeken moet kopen voor iedere taal die je krijgt. Eigenlijk ga je deze de eerste paar jaar echt niet gebruiken. Alleen in de jaren dat je examens gaat doen gaan deze nuttig zijn. Daarom hoef je ze ook niet eerder te kopen. Iets wat best wel veel geld kost maar je uiteindelijk bijna niet gaat gebruiken is een atlas. Er wordt voor aardrijkskunde waarschijnlijk gevraagd om een atlas aan te schaffen maar uiteindelijk gebruik je deze bijna nooit. Daarnaast liggen er vaak genoeg atlassen op school.

Producten die persoonlijk zijn

Er zijn ook producten die sommige mensen heel nuttig vinden en sommige mensen echt totaal niet gebruiken. Daarom zijn er bijvoorbeeld genoeg mensen die een agenda Moleskin kopen terwijl andere mensen helemaal geen agenda kopen. Je moet je namelijk zelf echt afvragen of je een agenda gaat gebruiken. Er zijn namelijk scholen waarbij het verplicht is om het huiswerk in een app te zetten waardoor je eigenlijk niet perse een agenda nodig hebt. Ook zijn er bijvoorbeeld mensen die liever een planner gebruiken in plaats van een agenda.

Schoolspullen die je sowieso nodig hebt

Er zijn ook schoolspullen die je sowieso nodig hebt maar de belangrijkste daarvan zijn echt wel schriften en collegeblokken. Je weet alleen niet zo snel hoeveel schriften en notitieboekjes nodig hebt dus raadt ik aan om 1 schrift voor ieder vak te kopen en daarna gewoon te wachten totdat je schriften vol zijn. Je kunt namelijk ook altijd nog een notitieboekje online kopen. Bij je schriften heb je natuurlijk ook een etui met schrijfgerei nodig. Verder heb je ook echt een rekenmachine nodig. Deze gebruik je namelijk bij wiskunde maar bijvoorbeeld ook bij economie. Ook is het altijd handig om oortjes in je tas te hebben zodat je filmpjes kunt luisteren als dit nodig is.

Mobiele versie afsluiten