De kracht van de pen

De afgelopen jaren heeft het Nederlandse werkzame volk ontzettend veel thuis gezeten. De lockdown veroorzaakt door de pandemie dwong mensen om voor hun eigen veiligheid en de veiligheid van anderen hun kantoor te verhuizen naar hun keuken, woonkamer, slaapkamer of studeerkamer. Je zou denken dat nu de lockdown en de maatregelen vrijwel aan hun einde zijn gekomen, dat mensen massaal weer naar het kantoor willen gaan. Niets is echter minder waar: vergeleken met voor de lockdown werken er veel meer Nederlanders een aantal dagen per week thuis. Dit zorgt ervoor dat er tegenwoordig veel meer kantoorartikelen online worden besteld, zoals pennen, potloden, paperclips en nog veel meer.

Typen of schrijven?

Tegenwoordig heeft bijna iedere werkende in Nederland wel een laptop of vaste computer waarop verslagen worden getypt. Je zou denken dat de meeste mensen het typen kiezen boven het schrijven met de hand. Maar ook dit klopt niet helemaal. Veel mensen noteren dingen en schrijven dingen graag uit met de hand. Uit steeds meer onderzoeken blijkt ook dat informatie veel beter wordt verwerkt wanneer er met de hand geschreven wordt, aangezien het brein meer tijd neemt om de informatie op een rijtje te krijgen. Om deze reden gaan ook steeds meer werkenden luxe pennen bestellen. Niet zomaar balpennen dus, maar mooi gevormde vulpennen waarmee met aandacht geschreven kan worden. Zulke pennen kunnen tegenwoordig binnen een handomdraai besteld worden op het internet op websites zoals pengraveren.nl. Op deze site kan je zelfs, de naam zegt het al: de pen laten graveren. Met een luxe, gegraveerde pen kan je je eigen werkruimte wat persoonlijker maken, maar je kan ook je partner ermee verrassen.

Veel te kiezen

Zomaar een luxe pen bestellen is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn namelijk ontzettend veel merken om uit te kiezen, die stuk voor stuk andere voordelen hebben. Zo heb je bijvoorbeeld de mont blanc pen als populair en kwalitatief pennenmerk. Mont blanc staat sowieso al bekend om haar prachtige horloges en juwelen, maar het merk heeft ook een ruim aanbod aan luxe pennen. De pennen zijn elegant gevormd en komen voor in veel verschillende kleuren. Natuurlijk heb je de luxe vulpen waarmee vaak officiële contracten of andere papieren mee worden ondertekend. Mont blanc heeft echter ook gewoon balpennen in de aanbieding. Deze modellen hebben dezelfde elegante vorm, maar gaan gepaard met het gemak van een balpen. Als je niet houd van het gevoel van een vulpen, maar toch een luxe pen wil bestellen, dan is zo’n soort balpen misschien wel iets voor jou.

Het assortiment van Lamy

Naast mont blanc is Lamy ook een populair luxe pennenmerk. Dit merk biedt net zoals mont blanc zowel vulpennen als balpennen aan en stralen een hoogwaardige luxe uit. Het merk bestaat nu al bijna honderd jaar en heeft al die jaren hoge kwaliteit aangeboden en is blijven vernieuwen. De pennen van Lamy hebben vergeleken met mont blanc een net iets speelser uiterlijk. De pennen hebben een duidelijke luxe uitstraling, maar zien er iets toegankelijker uit en zijn daarom geschikt voor de kantoorwerkers die een net iets amicalere, informelere indruk willen maken. Het hangt dus per persoon af welk merk het meest geschikt is, maar door de kwaliteit zal je in ieder geval niet teleurgesteld worden.

Mobiele versie afsluiten