Wandelen steeds populairder

Het hele land mag dan wel op slot zitten, maar de bossen, de parken en de wandelpaden zijn gewoon open. Geen wonder dus dat steeds meer mensen hun frisse neus tijdens het wandelen vinden. Hoewel het niet de bedoeling is dat we vakanties plannen, zijn er toch mensen bezig met het plannen van een eventuele wandelvakantie. Afgelopen zomer zagen aanbieders van wandelvakanties al een welkome stijging in aanvragen.

De verwachting is dat ook in 2021 steeds meer mensen eerder voor een wandelvakantie dan voor een strandvakantie zullen kiezen. “Logisch toch,” zegt Sjaak van Halst uit Dronten. Van Halst heeft afgelopen zomer met een aantal etappes op de Pieterpad route gelopen en heeft nu zin in meer. “Het is nog even afwachten hoe de pandemie zich ontwikkelt en of landen hun grenzen weer zullen openen, maar als het even kan, ga ik komend jaar voor een aantal weken naar Schotland. Ik ben een groot liefhebber van whisky en de Highlands lijken me echt fantastisch. In Schotland wandelen geeft me toch meer sociale afstand dan een tochtje naar de bouwmarkt hier in de stad.”

Covid-19 heeft er bij Van Halst flink ingehakt. Als freelancer miste hij een deel van zijn inkomen. Gelukkig heeft hij met zijn vrouw nog wel creatief op de crisis kunnen inspelen: “We hebben mondkapjes gemaakt. Deze zijn van hennep en daarom zijn ze van nature antibacterieel. Dat heeft ons net dat extra beetje inkomen gegeven om er door heen te komen. Inmiddels gaat het weer een stuk beter en kunnen we gewoon weer denken aan een wandelvakantie. Door de crisis hebben we flink wat stress gehad, maar simpelweg wandelen heeft ons er echt doorheen getrokken. In Schotland wandelen lijkt ons dan ook een logische volgende stap. En als het niet lukt, dan hebben we nog flink wat etappes van het Pieterpad die we nog niet hebben gelopen. Wij maken er wat moois van.”

Exit mobile version