OnderwegReizen

Toename aantal vakanties met elektrische auto

Het aantal elektrische auto’s in Nederland groeide, ondanks de Corona crisis, in 2020 weer flink door. In totaal rijden er eind 2020 zo’n 150.000 volledig elektrische auto’s in Nederland rond.  Dit zorgt ervoor dat steeds meer bezitters van een elektrische auto op zoek zijn naar antwoorden op de vraag: ‘Hoe ga je op vakantie met je elektrische auto?’

Uit het onderzoek van ElektrischeAutovakanties.nl blijkt dat bijna twee op de drie elektrische autorijders al eens eerder met de elektrische auto op vakantie is geweest. Het onderzoek geeft interessante inzichten in de vakantievoorbereidingen van elektrische autorijders. Zo blijkt geheel tegen de verwachting in dat het voorbereiden van de reis met een elektrische auto net zolang duurt als met een brandstofauto (54% van de ondervraagden geeft dit aan). Wat logischer is, is dat veel mensen onderweg naar de vakantiebestemming kiezen voor een snellader (96%). Op deze manier ben je weer sneller op weg met je elektrische auto. Het is alleen wel aan te raden een extra laadpas mee te nemen naar het buitenland om onderweg een snellader te kunnen gebruiken.

Doordat het onderzoek in 2020 voor het eerst heeft plaatsgevonden, is het niet mogelijk om jaarlijkse trendcijfers te zien over het aantal vakanties met de elektrische auto. De website ElektrischeAutovakanties.nl is opgezet om vakantiegangers met een elektrische auto te helpen bij het plannen, boeken en maken van de vakantie. Zo heeft de website een handige routeplanner voor elektrische auto’s en kun je er gemakkelijk alle hotels, vakantiehuizen en campings met oplaadpunt in Europa bekijken en boeken. “We verwachten in 2021 een verdrievoudiging van het aantal bezoekers van de website” aldus een woordvoerder van de website. “Uiteraard hangt dat af van de ontwikkeling van het Coronavirus en de beperkingen op reizen, maar wij zien steeds meer interesse in vakanties met een elektrische auto”.

#Elektrische Auto #Autovakantie #Trend #Onderzoeksresultaten

Related Articles

Back to top button