Reizen

Langeafstandswandelpaden in Frankrijk en Spanje in trek

Steeds meer wandelaars kieren ervoor om een langeafstandswadelpad (LAW) te gaan wandelen of een GR-route in het buitenland te bezoeken. GR-paden vormen een netwerk van langeafstandswandelpaden door Europa, voornamelijk in Frankrijk, België, Nederland, Groot-Brittannië, Duitsland en Spanje. GR zijn de initialen van de routepaden Grande Randonnée in Frankrijk en Wallonië, als ook de Groteroutepaden in Vlaanderen. Zowel de LAW als ook de GR-paden zijn gemarkeerd met een wit-rood symbool dat het meest lijkt op de Poolse vlag. 

De routes in Frankrijk en Spanje zijn tegenwoordig bijzonder in trek, juist omdat ze een andere kant van deze landen laten zien. Weg van de camping en de stranden, en de bergen en de bossen in. Dit zijn de populairste wandelroutes van Frankrijk en Spanje op dit moment. 

Tour du Mont Blanc

De witte berg, beter bekende in het Frans als de Mont Blanc, is de op één na hoogste berg van Europa. De Elbrus in de Russische Kaukasus is net iets groter. Het is met 4.808 meter de hoogste berg van de Alpen en de elfde meest prominente top ter wereld. De Mont Blanc leent zich ook prima voor een wandelvakantie. De Tour du Mont Blanc is een wandelroute rondom de Mont Blanc die door  de landenFrankrijk, Italie en Duitsland voert. De volledige omronding kan maarliefst 9 dagen duren. 

Camino del Rey

Zeker niet de langste, maar wel een van de populairsten. De Camino del Rey trekt wandelaars van uit de hele wereld. De wandelroute was in verval geraakt en was meer dan tien jaar lang gedeeltelijk gesloten. Na vier jaar van uitgebreide reparaties en renovaties is de route in 2015 weer in gebruik genomen. In het verleden stond het bekend als het “gevaarlijkste wandelpad ter wereld” na vijf doden in 1999 en 2000. Niet de langste, wel de gevaarlijkste. 

Camino de Santiago 

Het bekendste deel van de Camino de Santiago is de Camino Francés, en laat dat nou toevallig de Franse Camino betekenen. Het is het tracect van de Camino waar de wandelroute vanuit Frankrijk Spanje binnen komt. Het begint in het middelpunt van de wijngaarden in Frankrijk, ontmoet het Galicische gebergte in het noorden van Spanje en eindigt in de kathedraal van Santiago de Compostela. Brandende kuiten, ongelofelijke uitzichten en de vriendelijkste mensen maken dit voor iedere wandelaar een onvergetelijk avontuur. 

De GR20 o

De GR20 Corsica is een wandelpad dat het hele eiland doorkruist en van Noord naar Zuid loopt en andersom. Door Paddy Dillon werd de GR20 beschreven als de mooiste route ter wereld.. Het hele pad is ongeveer 180 km lang, kent 12.000 hoogtemeters en is onderweg goed aangegeven. De route wordt beschouwd als de moeilijkste van alle Grand-Randonnée routes en bestaat uit twee delen: het noordelijke deel, tussen Calenzana en Vizzavona en het zuidelijke deel, tussen Vizzavona en Conca. De wandeling duurt voor de meeste wandelaarsongeveer 15 dagen.

Related Articles

Back to top button