Lifestyle

Dit zijn de beste elektrische fiets accu

Had ze een elektrische fiets met goede fiets accu, dan zou Ariene Harteveld (55) de auto vaker laten staan. Ook als ze die dag meerdere politiebureaus af moet. Maar welke elektrische stadsfiets komt als beste uit de test?

De Haagse werkt als HR- adviseur bij de politie en voert meerdere keren per week op diverse kantoren gesprekken met medewerkers. ,,Als het wat verder weg is, pak ik toch de auto terwijl ik het eigenlijk prima zou kunnen fietsen. Maar je wilt niet oververhit aankomen, vandaar dat ik een e-bike overweeg. Maar hij moet er liefst wel leuk uitzien.’’
Harteveld is lang niet van alle modellen gecharmeerd, maar de ijsblauwe Gazelle Chamonix (categorie stadsfiets) valt in de smaak. ,,Ziet er best sportief uit en toch is de zitpositie lekker rechtop. Ook prettig is de dichte kettingkast. Als je in de zomer met een lichte broek fietst, wil je geen smeer aan de pijpen krijgen.’’

Minder lovend is ze over de zadels van de testfietsen. ,,Eigenlijk heb ik er nog niet één gehad dat echt lekker zit. Te breed, dan weer te smal. Daar moet ik apart naar op zoek, vrees ik.’’ Een paar kilometer onderweg op de Gazelle moet Harteveld toch concluderen dat de fiets wat zwaar aanvoelt. ,,Hiervoor had ik een Qwic, die voelde lichter aan. Maar die had dan weer een open kettingkast. Hopelijk vind ik een fiets die zowel geschikt is voor de stad als om te toeren. De Gazelle is kandidaat.’’

Related Articles

Back to top button